S&P поліпшило прогноз рейтингу Індії до "стабільного", підтвердило його на інвестиційному рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P поліпшило прогноз рейтингу Індії до "стабільного", підтвердило його на інвестиційному рівні

Світ
79
Рейтингова служба Standard & Poor’s поліпшила прогноз кредитних рейтингів “BBB-” Індії до “стабільного” з “негативного”, тим самим знявши безпосередню загрозу зниження рейтингів країни нижче інвестиційного рівня.
“Стабільний прогноз рейтингу Індії на найближчі два роки відображає нашу думку про те, що новий уряд володіє як волею, так і здатністю до проведення реформ, необхідних для відновлення частково втраченого потенціалу країни, консолідації бюджету і надання центробанку свободи в здійсненні ефективної кредитно-грошової політики”, – йдеться в прес-релізі агентства.
Аналітики S&P відзначають, що рейтинги країни можуть бути підвищені в разі прискорення темпів зростання економіки і поліпшення бюджетних, зовнішньоторговельних та інфляційних показників.
Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, що зайняв цей пост в травні, поставив завдання скоротити дефіцит бюджету до 4,1% ВВП з поточних 4,5% ВВП в фінроці, який завершується в березні 2015 року. Раніше представники інших рейтингових агентств, Fitch і Moody’s, назвали дану мету занадто оптимістичною.
Агентство Fitch підтримує суверенний рейтинг Індії на рівні “BBB-”, як і S&P, а агентство Moody’s – на рівні “Baa3”, прогнози від обох агентств – “стабільні”. Ці значення є найнижчими ступенями рейтингів інвестиційного рівня. Рейтинг Індії знаходиться на одному рівні з рейтингом більшості країн emerging markets, крім Китаю, рейтинг якого на 6 ступенів вище – “AA-”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас