Стокгольмський арбітраж влітку 2015 р розгляне позов Литви до "Газпрому" - прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стокгольмський арбітраж влітку 2015 р розгляне позов Литви до "Газпрому" - прем'єр

Енергетика
281
Стокгольмський арбітраж влітку 2015 розгляне позов уряду Литви до “Газпрому” про компенсацію за завищення ціни на газ, заявив литовський прем’єр Альгірдас Буткявічюс, виступаючи в парламенті в четвер.
“Стокгольмська справа буде розглянута за встановленим трибуналом графіком – в кінці листопада Литва представить останній процесуальний документ, а усний розгляд планується влітку наступного року”, – сказав прем’єр.
Уряд Литви вимагає в арбітражі від “Газпрому” повернути споживачам переплату за російський газ. Литовська сторона стверджує, що переплата в обсязі приблизно 4,5 млрд літів сформувалася в рамках поставок газу в 2004-2012 роках. Процес ініційований в 2012 році колишнім урядом. Керівництво нинішнього уряду постійно стверджувало, що цей позов Литва відкликати не стане.
Інший спір “Газпрому” і уряду Литви, що розглядається в арбітражі при ЮНСІТРАЛ ООН, може закінчитися мировою угодою. В ЮНСІТРАЛ розглядається справа, яку ініціював “Газпром”. Газовий концерн вважає, що Литва порушила договір про заохочення інвестицій, проводячи реорганізацію компанії Lietuvos Dujos відповідно до вимог Третього енергетичного пакета Євросоюзу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас