Половина "пивних напоїв" в РФ виготовляється нелегально і невідомо з чого - чиновники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина "пивних напоїв" в РФ виготовляється нелегально і невідомо з чого - чиновники

Світ
301
За шість місяців у Росії було вироблено близько 277 млн літрів напоїв на основі пива. При цьому в оптову та роздрібну продаж надійшло 540 млн літрів, з яких 275 млн літрів прийшлося на напої невідомого походження. Таким чином, більше 50% таких напоїв мають нелегальне походження, з’ясували співробітники Росалкогольрегулювання в ході звірки декларацій виробників і оптовиків.
Тепер чиновники пропонують ввести ліцензування виробництва й обороту цієї продукції, а також її маркування, передає “Інтерфакс”.
Найбільші розбіжності виявилися в оптовій ланці, що свідчить про формування там партій з легальної та нелегальної продукції. В ході перевірок, проведених Росалкоголем разом з МВС і ФСБ РФ, було виявлено і арештовано близько 4 млн одиниць продукції.
Зараз оптовим продажем певних напоїв займаються 2903 організації. Контрольні заходи були проведені в 55, встановлено, що майже 20 з них – фіктивні постачальники, створені для оформлення підроблених супровідних документів.
Пивні напої виготовляються на основі пива, частка якого повинна становити не менше 40%. Однак, як показали результати експертиз, в виявленій продукції пиво відсутнє, зате присутній заборонений для виробництва таких напоїв етиловий спирт.
Виробництво таких напоїв представляє не тільки загрозу здоров’ю споживачів, а й призводить до втрат бюджету від недоотриманих акцизів, вважають у службі. Ставка акцизу на пивні напої міцністю, наприклад, 6,9 градуса становить 18 рублів з ​​літра, а на слабоалкогольні спиртні з таким же вмістом алкоголю – 28 рублів.
Таким чином, з 1 літра псевдопивного напою недоплачується 10 рублів акцизу, а якщо продукція випущена нелегально, то не платиться і пивний акциз.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас