"Укрзалізниця" створила комісію з розслідування фактів поборів на київському вокзалі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" створила комісію з розслідування фактів поборів на київському вокзалі

Кримінал
779
Державна адміністрація залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”) створила комісію з розслідування фактів поборів на вокзалі станції “Київ-Пасажирський”.
Як повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в “Укрзалізниці”, 24 вересня відбулося перше засідання вищевказаної комісії, після чого її представники виїхали для продовження роботи на центральному залізничному вокзалі.
Створенню комісії передувало звернення касирів вокзалу до гендиректора “Укрзалізниці” Бориса Остапюка.
Згідно зі зверненням касирів, текстом якого володіє агентство “Інтерфакс-Україна”, починаючи з 2006 року, колектив центрального залізничного вокзалу Києва, зокрема, касири, страждають від зростаючих незаконних поборів, які систематично збирає керівництво вокзалу.
“Касири вокзалу, під загрозою звільнення, повинні платити данину. Так, наприклад, тільки за прийом на роботу, майбутній касир повинен заплатити від $ 2 тис. До $ 3 тис., а вже під час роботи, щомісяця віддавати по 500 – 1 тис. грн . за продовження контракту – 500 грн, за відгул – 100 грн, а за те, щоб не моніторили архів аудіо-файлів, на яких зафіксований весь робочий день касира – 300 грн “, – йдеться в тексті звернення.
У зверненні наголошується, що на вокзалі існує чітка такса поборів, вибудувана вертикаль відповідальних осіб за збори грошей людей, визначено конкретні керівники середньої і вищої ланки вокзалу, які відповідають за конкретні ділянки і конкретних працівників.
“Всі грошові потоки в межах вокзалу сходилися до начальника центрального залізничного вокзалу, але безпосередні виконавці, відповідальні за збір та виконання “тіньового плану” залишаються на своїх робочих місцях і продовжують системно збирати гроші. Це заступник начальника центрального залізничного вокзалу, головний технолог квиткових кас, інкасатор, та інші “, – йдеться в зверненні.
У зв’язку з вищевказаним касири вокзалу просять керівництво “Укрзалізниці” надати їм всебічну допомогу, застосувати всі можливі засоби для боротьби з корупцією в залізничній галузі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас