Bayer AG виділить високотехнологічний бізнес в окрему компанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bayer AG виділить високотехнологічний бізнес в окрему компанію

Фондовий ринок
226
Компанія Bayer AG оголосила про намір розділити бізнес, виділивши підрозділ з розробки та виробництва високотехнологічних матеріалів MaterialScience в окреме підприємство.
Це рішення дозволить компанії зосередити свою діяльність на напрямках охорони здоров’я та сільського господарства – HealthCare і CropScience. В останні роки основна діяльність концерну Bayer значно змістилася у сферу медико-біологічного напрямку: зараз ця сфера діяльності концерну генерує 70% від обсягу продажів Bayer.
Правління запланувало розмістити акції MaterialScience на фондовому ринку в якості акцій самостійної компанії в найближчі 12-18 місяців. Після передбачуваного розміщення акцій MaterialScience стане четвертою за величиною хімічною компанією Європи, продажі якої перевищили 11 млрд євро в 2013 році. Планується, що кількість співробітників нової компанії складе близько 16,8 тис. осіб в різних країнах, у тому числі 6,5 тис. – в Німеччині. У компанії з’явиться нова назва і фірмовий стиль, штаб-квартира буде розташована в Леверкузені.
Про намір Bayer відокремити MaterialScience стало відомо у квітні цього року. Тоді обговорювалася можливість продажу підрозділу за 10 млрд доларів. Питання про продаж підрозділу, що спеціалізується на виробництві поліуретану, було порушене після того, як до нього проявила інтерес компанія Evonik Industries AG.
Bayer – міжнародний концерн зі спеціалізацією в галузі охорони здоров’я, сільського господарства і високотехнологічних полімерних матеріалів. У 2013 р. на підприємствах Bayer Group працювали понад 113 000 осіб. Її продажі склали 2,2 млрд євро, а витрати на дослідження та розвиток – 3,2 млрд євро.
В останні роки Bayer йде з хімічної галузі в галузь охорони здоров’я. Приблизно 70% своєї виручки в $51,5 млрд компанія отримує від виробництва продукції, спрямованої на підтримку здоров’я людини і тварин, а також від розробок для сільського господарства. Продажі полімерів принесли Bayer торік 11,2 млрд євро.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас