Французька Total заморожує співпрацю з "Лукойлом", але продовжує проект "Ямал СПГ" - вартістю $27 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французька Total заморожує співпрацю з "Лукойлом", але продовжує проект "Ямал СПГ" - вартістю $27 млрд

Фондовий ринок
493
Французька нафтогазова корпорація Total призупиняє співпрацю з російською компанією ЛУКОЙЛ щодо спільної розробки родовищ в Західному Сибіру через антиросійські санкції Заходу. Про це заявив виконавчий директор французької компанії Крістоф де Маржері.
“Спільне підприємство з Лукойлом однозначно призупинено. Однак цей проект (по суті) не було запущено, так що на Total це ніяк не позначиться”, – цитує сьогодні де Маржері газета Financial Times.
Йдеться насамперед про розробку баженовської світи в Ханти-Мансійському автономному окрузі. У травні 2014 ЛУКОЙЛ і Total підписали угоду про створення спільного підприємства, де частка російської компанії повинна була скласти 51%, французької – 49%.
В цілому заява глави французької компанії, що прозвучала в понеділок ввечері, не суперечить обіцянці керівництва російського підрозділу Total про те, що санкції не вплинуть на розвиток вже запущених спільних проектів. Про це було заявлено в ході переговорів з міністром енергетики РФ Олександром Новаком минулого тижня.
Другий великий проект Total в Росії “Ямал СПГ” вартістю $ 27 млрд, як підтвердив де Маржері, залишається в силі. Глава французької компанії висловив сподівання, що американські санкції відносно російської газової компанії НОВАТЕК, чия частка в проекті становить 60%, не вплинуть на його фінансування західними банками, “але не в доларах”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас