Бундесбанк виключив припинення зростання німецької економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бундесбанк виключив припинення зростання німецької економіки

Світ
110
Центробанк Німеччини постарався розвіяти страхи щодо різкої призупинення зростання економіки країни, проте попередив, що деякі позитивні статдані за липень були почасти викликані одноразовими факторами, повідомляє Wall Street Journal.
“Після розчаровують статданих за червень липневі дані стали приємним сюрпризом, – йдеться в щомісячному звіті Бундесбанку. – Це говорить про те, що страхи різкого закінчення підвищувальної тенденції в економіці безпідставні”.
“Поряд з позитивним бізнес-кліматом, про це говорять хороша ситуація на ринку праці і той факт, що споживачі ще скорегували свої очікування доходів і плановані витрати, незважаючи на погіршення прогнозу для економіки”, – наголошується в звіті.
“Разом з тим суттєве зростання обсягів промвиробництва в липні пов’язане з тим, що багато свят, зазвичай припадають на цей місяць, цього року випали на серпень”, – йдеться в повідомленні ЦБ. Це значить, що в серпні можна очікувати зворотного корекції цього показника.
Німецьке промвиробництво в позаминулому місяці підскочило на 1,9% порівняно з червнем, продемонструвавши максимальні за 2 роки темпи зростання і набагато випередивши прогнози.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас