Тариф на тепло, вироблене з альтернативного палива, прирівняно до газового — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тариф на тепло, вироблене з альтернативного палива, прирівняно до газового

Казна та Політика
1580
Урядом прийнято постанову “Про стимулювання заміщення природного газу при виробництві теплової енергії для установ і організацій, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів”. Дана постанова передбачає спрощення механізму тарифоутворення при виробництві теплової енергії з інших видів палива, що поставляється для бюджетної сфери. Про це повідомили в прес-службі Держенергоефективності.
Його суть полягає в прирівнюванні тарифу на виробництво теплової енергії, що виробляється з імпортованого природного газу, в тариф на виробництво теплової енергії, виробленої суб’єктами господарювання з використанням інших видів палива та енергії.
Згідно з постановою при зміні ціни імпортованого природного газу гарантується повернення інвестицій приватному інвестору за перегляд тарифів на виробництво теплової енергії, що виробляється з інших видів палива.
Крім того, будуть створені умови для збільшення надходжень до державного бюджету за рахунок стимулювання вітчизняних виробників твердого палива та котлів, а через скорочення споживання імпортованого природного газу зменшиться відтік валюти.
Довідка: щорічно на потреби бюджетних установ і організацій при виробництві теплової енергії витрачається до 1 млрд. куб. м. імпортованого природного газу. В умовах гострого дефіциту заміщення природного газу іншими видами палива та енергії може виконати приватний інвестор.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас