Україна, Польща і Литва створили потужну спільну миротворчу бригаду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна, Польща і Литва створили потужну спільну миротворчу бригаду

Казна та Політика
1342
Міністр оборони України Валерій Гелетей підписав від імені Кабінету міністрів Угоду про створення литовсько-польсько-української бригади “ЛитПолУкрбриг”.
Як передав кореспондент агентства ‘‘Інтерфакс-Україна’‘, церемонія підписання пройшла у Варшаві (Польща) у присутності президента країни Броніслава Коморовського. З польського боку документ підписав міністр національної оборони Томаш Семоняк, з литовської – міністр охорони країни Юозас Олекас.
Від України в “ЛитПолУкрбриг” буде направлено 545 військовослужбовців, від Польщі – 3000-3800, від Литви – 150-350 військових. Командування бригади буде знаходиться в м.Люблін (Польща), а підрозділи-учасники будуть залишатися в місцях своєї постійної дислокації.
Після підписаної угоди протягом 2014 буде підписано також технічну угоду, яка узгодить всі робочі питання.
Метою створення “ЛитПолУкрбриг” є підвищення рівня взаємної довіри і співпраці між країнами, а також поліпшення стану безпеки в регіоні.
Бригада також є способом зміцнення військового співробітництва між державами – з метою оволодіння передовими оперативними стандартами підготовки військ, досягнення оперативної взаємосумісності, підвищення оперативних можливостей для спільного виконання завдань.
Планується, що придбаний в сфері планування, забезпечення та використання військових частин досвід буде широко використовуватися і при підготовці Збройних сил України.
Крім того, бригада буде брати участь у міжнародних операціях на основі мандата ООН (за умови згоди всіх трьох країн-учасниць “ЛитПолУкрбригу”.
Передбачається, що до бригади можуть приєднатися й інші держави.
Міністр оборони України В.Гелетей заявив, що створення бригади є елементом ефективної співпраці, дружби і єднання польської, литовської та української армії перед викликами сьогодення. ‘‘Це приклад реальної і ефективної взаємодії в умовах нових викликів і новий елемент загальноєвропейської безпеки”, – сказав він після підписання Угоди.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас