Банкопад в Росії продовжується: ЦБ відкликав ліцензії ще у двох банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкопад в Росії продовжується: ЦБ відкликав ліцензії ще у двох банків

Фондовий ринок
1320
В понеділок, 22 вересеня ЦБ РФ відкликав ліцензії на виконання банківських операцій у ТОВ «Перший депозитний банк», у комерційного банку «Спецсетьстройбанк» та в небанківської кредитної організації ЗАТ «ПІВНІЧНА КЛІРИНГОВА ПАЛАТА».
У повідомленні Банку Росії говориться, що ТОВ КБ «Перший депозитний» проводило високоризиковану кредитну політику і не створювало адекватних до прийнятих ризиків резервів на можливі втрати по позиках. В КБ «Перший депозитний», який є учасником системи страхування внесків, призначена тимчасова адміністрація строком дії до моменту призначення конкурсного керуючого. ЦБ Росії повідомляє, що на 1 вересня 2014 по величині активів ТОВ КБ «Перший депозитний» займав 822 місце.
Щодо «Спецсетьстройбанку» регулятор повідомив, що “керівники і власники кредитної організації не вжили необхідних заходів, спрямованих на нормалізацію її діяльності”. КБ СССБ (ТОВ) є учасником системи страхування внесків, і в ньому також призначена тимчасова організація. Згідно з даними звітності, за величиною активів КБ СССБ на 1 вересня займав 334 місце в банківській системі Російської Федерації.
Згідно з повідомленням Агентства зі страхування внесків (АСВ) виплати вкладникам даних банків почнуться не пізніше 6 жовтня. Страхове відшкодування виплачується кожному вкладнику в розмірі 100% суми всіх вкладів у банку, що не перевищує 700 тис. руб. Сума, яку не компенсує страховка, погашатиметься в ході ліквідації банку в складі вимог кредиторів першої черги.
Щодо ЗАТ «ПІВНІЧНА КЛІРИНГОВА ПАЛАТА», повідомляється, що організація проводила високоризиковану кредитну політику, пов’язану з розміщенням коштів в низькоякісні активи. За величиною активів ЗАТ «ПІВНІЧНА КЛІРИНГОВА ПАЛАТА» на 1 вересня займала 813 місце в банківській системі РФ. В організації також призначена тимчасова адміністрація.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас