У Росії розслідують аферу за участю більше 20 банків: вони вивели через Молдову 700 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії розслідують аферу за участю більше 20 банків: вони вивели через Молдову 700 мільярдів

Світ
2331
Правоохоронні органи розслідують схему виведення з Росії через Молдову майже 700 мільярдів рублів. У відтоку капіталу брав участь 21 банк, багато з яких уже позбавлено ліцензії.
У видання опинилися листи Федеральної служби з фінансового моніторингу Молдови та служби з попередження та боротьби з відмиванням грошей Національного центру з боротьби з корупцією Молдавії в російське МВС.
У лютому прокуратура по боротьбі з корупцією Молдови порушила кримінальну справу за фактами відмивання грошей.
В листах описується “великомасштабна схема” виведення коштів з Росії до Молдови з використанням сфальсифікованих судових постанов, виданих молдавськими районними судами. Джерело в російських правоохоронних органах повідомило, що МВС вже веде перевірку з приводу “молдавської схеми”, суть якої така: іноземні компанії укладали договори позик, згідно з якими російські компанії нібито отримували позики на сотні мільйонів доларів (від $ 100 млн до $ 875 млн) або виступали по ним поручителями.
Зобов’язання по цих фіктивних боргах не виконувалися, і кредитори зверталися до судів Молдови – це було можливо, оскільки поручителями за кредитами виступали також громадяни цієї країни.
Особи-гаранти походили з соціально нестабільних сімей і не були обізнані, за їхніми заявами, про свою участь в договорах – їх підписи були сфальсифіковані, говориться в листі на ім’я заступника начальника Головного управління економічної безпеки і протидії корупції МВС Росії Сергія Солопова.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас