Держбанки в Україні будуть докапіталізовані за рахунок Держбюджету, а приватні банки - ні, заявили у Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держбанки в Україні будуть докапіталізовані за рахунок Держбюджету, а приватні банки - ні, заявили у Нацбанку

Кредит&Депозит
3235
Державний експортно-імпортний банк України (Укрексімбанк), Державний ощадний банк України (Ощадбанк) та підконтрольний уряду Укргазбанк (усі – Київ) будуть докапіталізовані, заявив перший заступник голови Національного банку України (НБУ) Олександр Писарук.
“Укрексімбанк, Ощадбанк та Укргазбанк будуть докапіталізовані. Джерелами докапіталізації держбанків будуть кошти держбюджету. Банки Родовід і Київ (санаційний і підконтрольний уряду відповідно – ред.) вимагають особливого підходу, який ми зараз і обговорюємо з Мінфіном”, – сказав він.
При цьому А.Писарук зазначив, що участь держави в капіталізації приватних банків можливо, але малоймовірно.
Перший заступник голови НБУ також повідомив, що куратори Нацбанку будуть діяти в 36-37 банках.
“Практично у всіх банках, які знаходяться в групі проблемних, працюють куратори. Зараз вони працюють в 28 банках, плануємо збільшити кількість таких фінустанов до 36-37. Ми прийняли рішення, що куратори вводяться в усі банки, які користуються стабілізаційним рефінансуванням НБУ”, – сказав А.Пісарук.
Говорячи про курс гривні, банкір висловив думку, що ситуація стабілізується протягом кількох тижнів.
“Ми вважаємо, що діапазон курсу в 12,5-13 грн / $ 1 на сьогоднішній день є справедливим. Нацбанк використовуватиме всі наявні інструменти впливу на валютний ринок – як адміністративні, так і ринкові – для стабілізації курсу гривні”, – сказав він.
При цьому за його словами, спекулятивна складова в курсі на сьогоднішній день не домінує.
Крім цього, А.Писарук повідомив, що в список основних “гравців” на ринку послуг з переведення в готівку грошей в Україні входить близько десятка банків.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас