Російський ЛУКОЙЛ продає мережу АЗС в Україні австрійцям - за $300 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський ЛУКОЙЛ продає мережу АЗС в Україні австрійцям - за $300 млн

Фондовий ринок
1300
НК “ЛУКОЙЛ” продає АЗС в Україні за $ 300 млн, повідомив журналістам президент нафтової компанії Вагіт Алекперов.
За його словами, матеріали по цій операції в даний час знаходяться в антимонопольній службі України.
“Ми чекаємо до кінця цього місяця отримання дозволу на продаж”, – сказав він
В. Алекперов додав, що мережу АЗС планується продати за балансовою вартістю. “Це в межах близько $ 300 млн”, – додав він.
ЛУКОЙЛ” і австрійська інвестиційна компанія AMIC Energy Management GmbH в серпні підписали угоду про продаж 100% акцій “ЛУКОЙЛ-Україна”, що володіє мережею з близько 240 АЗС і 6 нафтобаз.
Згідно з інформацією з відкритих джерел, AMIC була зареєстрована у Відні в 2013 році. Керуючий директор AMIC Гюнтер Майєр працює в компанії з жовтня.
З червня 2011 року Г.Майер також є керуючим партнером австрійської MG Energy + Beratungs und Beteiligungs. З червня 2013 він працює директором з виробництва та інвестицій в європейській енергетичній компанії. В 2006-2011 рр. Г.Майер працював в OMV, де він займався відновлюваної енергетикою.
ПІІЛУКОЙЛ-Україна” утворено в листопаді 1999 року для організації роздрібної мережі реалізації нафтопродуктів в країні.
Повідомлялося, що “ЛУКОЙЛ-Україна” планувало в 2014-2019 роках інвестувати в розвиток своїх активів на Україні не менше $ 141 млн.
У серпні стало відомо, що представники “Правого сектора” вимагали в Івано-Франківську від російського “Лукойла” по 3 тонни бензину в місяць на потреби армії України. “Представники” Правого сектора “блокували АЗСЛУКОЙЛ” в Івано-Франківську і вимагали, щоб компанія виділяла 2,5-3 тонни палива на місяць – близько ста літрів на день – на потреби армії і командного офісу”, – повідомлялося в доповіді місії ОБСЄ на Україну.
В Івано-Франківській області (Калуш) також знаходиться ТОВ “Карпатнафтохім”, який належить “ЛУКОЙЛу”, що виробляє етилен, поліетилен, вінілхлорид, каустичну соду, хлор і суспензійний ПВХ. Завод був зупинений у вересні 2012 року у зв’язку з несприятливою ситуацією на ринку нафтохімічної продукції, і до цих пір не запущений (за винятком недовгого відновлення роботи виробництва ПВХ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас