Світова торгівля може повернутися до стійкого зростання вже в 2016 р. - HSBC — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова торгівля може повернутися до стійкого зростання вже в 2016 р. - HSBC

Світ
104
Світова торгівля відновлюється після періоду стагнації, викликаного глобальною фінансовою кризою, і має всі шанси повернутися на стійку траєкторію зростання вже в 2016 році, надаючи нові можливості для бізнесу, говориться в дослідженні банку HSBC.
Згідно з прогнозом HSBC, експортери та імпортери таких циклічних секторів, як транспортне обладнання і метали, будуть першими, хто відчує позитивні зрушення в міру того, як темпи росту транскордонної торгівлі прискоряться до 8% в 2016 році з торішнього рівня в 2,5%.
“Зазираючи в 2030 рік, ми очікуємо, що світова торгівля товарами збільшиться більш ніж втричі, так як далекоглядні компанії отримають вигоду завдяки зростаючим продуктивності і добробуту споживачів в країнах, що розвиваються”, – наголошується в дослідженні.
“Бізнес не може собі дозволити зациклюватися на ризиках, що виникли у зв’язку з сьогоднішніми геополітичними проблемами, і на тих, хто вагається темпах росту на шкоду плануванню майбутніх проектів, – зазначає виконавчий директор HSBC Commercial Banking Саймон Купер. – Безумовно, умови для торгівлі останнім часом були важкими , але зараз ситуація змінюється. Середньострокова і довгострокова перспективи виглядають набагато краще для компаній, які вже підготувалися до пожвавлення бізнесу, як на розвинених, так і на ринках, що розвиваються “.
Все більш і більш стійкі економічні умови в США і Великобританії, поряд з поступовим відновленням єврозони, нададуть багатьом міжнародним компаніям платформу для розвитку в 2015 році, вважають в HSBC.
“У короткостроковій перспективі зростання країн, що розвиваються виглядає все більш вразливим, але в теж час відносно стрімким, враховуючи сукупність структурних труднощів і політичної нестабільності у Східній Європі та на Близькому Сході”, – йдеться в дослідженні.
“Однак ми очікуємо, що до 2030 року Китай збільшить міжнародні поставки в п’ять разів за рахунок зміцнення торговельних зв’язків з країнами, що розвиваються Азії, Близьким Сходом і Північною Африкою. На даний момент Китай експортує в 1,4 рази більше товарів, ніж Німеччина і США в вартісному вираженні, і збільшить цей відрив до показника, в три рази перевищує обсяг експорту США “, – зазначають в HSBC.
Між тим, Індія, за оцінками HSBC, стане найбільш швидкозростаючим експортером в світі в період з 2014 року до 2030 року.
“У Індії є потенціал піднятися з 14-ї на 5-ту позицію в рейтингу найбільших експортерів за обсягом товарів у вартісному виразі”, – йдеться в дослідженні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас