Пивоварна криза: компанії "САН ІнБев Україна" і "Карлсберг Україна" можуть до кінця року закрити по одному заводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пивоварна криза: компанії "САН ІнБев Україна" і "Карлсберг Україна" можуть до кінця року закрити по одному заводу

Фондовий ринок
1907
Одні з найбільших виробників пива в Україні, компанії “САН ІнБев Україна” і “Карлсберг Україна”, в зв’язку з посиленням фіскального навантаження на тлі ринку, який падає, і низького завантаження потужностей можуть до кінця поточного року закрити по одному підприємству.
“Окремі підприємства знаходяться на межі закриття. Це стосується в першу чергу наших знакових виробників – “САН ІнБев Україн” і “Карлсберг Україна”. У них стоїть питання про те, що до кінця року з трьох робочих підприємств у кожній компанії одне може бути закрито”, – сказала генеральний директор галузевої асоціації “Укрпиво” Галина Коренькова в ході зустрічі виробників пивоварної, лікеро-горілчаної та виноробної продукції з головою Державної фіскальної служби Ігорем Білоусом в Києві в четвер.
Генеральний директор ПАТ “Карлсберг Україна” Євген Шевченко підтвердив таку ймовірність. “Якщо ставити питання радикально, то якщо держава продовжить такий підхід до акцизних ставок на пиво, ми серйозно задумаємося над закриттям виробництва в Україні”, – заявив він.
У свою чергу, гендиректор ПАТ “Оболонь” Олександр Слободян повідомив, що завод компанії в Києві зараз працює з 40%-ним завантаженням.
Як повідомлялося, з 1 травня 2014 акциз на пиво в Україні виріс на 42,5% – до 1,24 грн / л з 0,87 грн / л. За даними асоціації “Укрпиво”, за шість місяців 2014 виробництво пива в країні скоротилося на 11%.
До того ж Росспоживнагляд з 15 серпня заборонив ввезення до Росії пива і пивних напоїв виробництва “Оболонь” і “Сан ІнБев Україна”.
Представники бізнесу під час зустрічі з головою ДФС також виступили проти ініціативи Кабміну про введення 5% -го місцевого збору з реалізації підакцизної продукції. І.Белоус попросив учасників ринку направити альтернативні варіанти вирішення питання акцизів на ім’я заступника міністра фінансів Дениса Фудашкіна протягом тижня.
До складу ПАТСАН ІнБев Україна”, що є підрозділом Anheuser-Busch InBev, входять три пивзаводи в Чернігові, Харкові та Миколаєві. Портфель пивних брендів компанії складається з міжнародних марок Bud, Stella Artois, Бек, Staropramen, Leffe, Hoegaarden, Lowenbrau, Шпатен, Franziskaner, а також національних: “Чернігівське”, “Рогань”, “Янтар”.
ПАТ “Карлсберг Україна” належить Carlsberg Group – однієї з провідних пивоварних груп у світі. Об’єднує заводи в Запоріжжі, Києві та Львові. В Україні Carlsberg Group реалізує продукцію під брендами “Славутич”, “Львівське”, Tuborg, “Балтика”, Carlsberg, Holsten, Corona, “Арсенал”, “Хмільне”, “Квас Тарас”, Top Tea, Negra Modelo, Somersby, Guinness , Килкенни, Арфа, Warsteiner.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас