Європейський інвестиційний банк готує проекти для України - на 1,5-3 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський інвестиційний банк готує проекти для України - на 1,5-3 млрд євро

Кредит&Депозит
509
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) в 2014-2016 роках планує розширити свій кредитний портфель в Україні на EUR1,5-3 млрд, повідомив президент банку Вернер Хойер.
“Ми зараз обговорюємо проекти розвитку”, – сказав він журналістам в Люксембурзі.
Президент ЄІБ зазначив, що банк залишається дуже амбітним відносно співпраці з Україною, проте вказав, що останнім часом, у зв’язку з подіями в Криму та на сході України, співпрацювати з Києвом стало дуже складно. “Це дуже складно, особливо зараз, напередодні виборів, складно знайти тих, з ким вести переговори, підписувати угоди”, – сказав В.Хойер.
Президент ЄІБ додав, що банк вирішив поки сфокусувати свою увагу на тих проектах, які планується здійснювати на територіях, підконтрольних українському уряду.
За даними ЗМІ, банк в даний час розглядає можливість своєї участі в проектах з відновлення інфраструктури на сході України, а також у проекті з фінансування системи освіти, зокрема, підвищення зарплат для викладачів. “Освіта – це інвестиції в майбутнє країни”, – сказав співрозмовник агентства, знайомий з новими планами ЄІБ.
Офіційно на сайті Європейського інвестбанку серед тих, що готуються до затвердження в даний час, розміщено лише проект з модернізації газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород, на фінансування якого ЄІБ і Європейський банк реконструкції та розвитку планують виділити по EUR150 млн.
У програмі stand by Міжнародного валютного фонду для України планувалося, що в нинішньому році ЄІБ виділить $ 683 млн, однак ці кошти не надійшли.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас