Кабмін має на казначейських рахунках близько 9 млрд грн і $2 млрд - голова Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін має на казначейських рахунках близько 9 млрд грн і $2 млрд - голова Мінфіну

Казна та Політика
347
Уряд України на ранок середи мав на своїх казначейських рахунках приблизно 9 млрд грн і $2 млрд, повідомив міністр фінансів Олександр Шлапак.
“Зараз ми почуваємо себе досить впевнено. Якщо ситуація не буде погіршуватися, ми спокійно виконаємо бюджет і всі зобов’язання перед місцевими бюджетами”, – сказав він в інтерв’ю телеканалу “Україна”.
Міністр нагадав, що в момент приходу нинішнього уряду наприкінці лютого залишки на казначейських рахунках були близькі до нуля.
Як повідомлялося, гривневі залишки коштів на Єдиному казначейському рахунку (ЄКР) на початок вересня 2014 становили 13,41 млрд грн, що більш ніж удвічі перевищило показник місячної давності. Роком раніше уряд Миколи Азарова на аналогічну дату мав 3,99 млрд грн, а в середньому на цю дату за останні 10 років залишок на ЄКР дорівнював 11,81 млрд грн.
Уряд має в своєму розпорядженні також валютні рахунки, інформація про кошти на яких регулярно не публікується.
На початку вересня Україна отримала другий транш кредиту стенд-на Міжнародного валютного фонду $ 1,4 млрд, з яких $ 1 млрд пішло в бюджет. Після рішення МВФ до бюджету були також перераховані ще $ 0,5 млрд кредиту Світового банку на розвиток фінансового сектора, який був схвалений раніше в серпні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас