На порозі нового світового дефолту: рейтинг Венесуели знижено до "CCC +" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На порозі нового світового дефолту: рейтинг Венесуели знижено до "CCC +"

Кредит&Депозит
625
Standard & Poor знизило рейтинг Венесуели. Причиною послужила кризова економіка і стрімко зростаюча інфляція. S & P знизило довгостроковий рейтинг Венесуели з B- до CCC +, що на сім пунктів нижче інвестиційного рівня. Прогноз по рейтингу негативний, згідно із заявою S & P.
“Економічна рецесія, висока інфляція і зростаючий тиск на зовнішню ліквідність продовжить негативно позначатися на здатності уряду розплачуватися за зовнішніми зобов’язаннями,” – заявив аналітик S & P Себастіан Бріоццо.
Скорочення запасів доларів посилило дефіцит на всі товари – від основних медикаментів до туалетного паперу. За прогнозами S & P, ВВП Венесуели знизиться на 3,5% цього року. Річна інфляція зросла до 63,4% в серпня, що є найвищим показником з 1997 року.
Резерви Венесуели в іноземній валюті становлять $ 20,9 млрд, що є найнижчим значенням за останні 11 років, що посилює занепокоєння країни про те, як вона буде виплачувати борг. У Венесуели борг у розмірі $4,5 млрд, який необхідно виплатити вже в жовтні.
На думку аналітиків S & P, Венесуела в значній мірі залежить від цін на нафту, ймовірність того, що в найближчі два роки в країні може бути оголошений дефолт оцінюється в 50%.
Доходи за облігаціями з терміном погашення в 2027 році знизилися на 1,8 відсоткових пункти до 13,75% минулого місяця. Тим не менш, аналітики S & P відзначають, що по довгостроковому рейтингу Венесуели може бути встановлений стабільний прогноз, якщо уряд країни зробить заходи для розв’язання політичної кризи.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас