В НБУ заспокоїли: за попередніми оцінками стрес-тестувань 15 ТОП-банків, обсяги їх докапіталізації цілком реальні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ заспокоїли: за попередніми оцінками стрес-тестувань 15 ТОП-банків, обсяги їх докапіталізації цілком реальні

Фондовий ринок
1951
Обсяги необхідної докапіталізації 15 найбільших банків України реалістичні, повідомив перший заступник голови Національного банку України (НБУ) Олександр Писарук на сторінці НБУ в мережі Facebook.
“За попередніми оцінками стрес-тестувань 15 найбільших банків, обсяги їх докапіталізації цілком реальні. Зокрема, у нас є конкретні плани і взаєморозуміння щодо ситуації з найбільшими системними банками, які мають істотний вплив на банківську систему”, – заявив він.
За його словами, сумнівів про виникнення проблем з докапіталізацією основних державних банків у вкладників взагалі не повинно бути, а щодо банків з іноземною участю – необхідність їх докапіталізації буде вирішена швидко, оскільки у банків з розгалуженою мережею можливостей набагато більше.
“Незважаючи на очевидну потребу окремих банків в докапіталізації, йдеться не про зарахування їх у категорію неплатоспроможних. Що стосується офіційних результатів стрес-тестування, то рішення про конкретні банки і обсяги їх докапіталізації буде прийнято тільки після ретельного опрацювання та офіційного затвердження правлінням НБУ” , – зазначив О.Писарук.
У повідомленні йдеться, що діагностичне обстеження банків передбачено програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом та проектом Світового банку з підтримки фінансового сектора України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас