Найбільший швейцарський банк UBS погіршив прогнози зростання ВВП єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший швейцарський банк UBS погіршив прогнози зростання ВВП єврозони

Світ
255
UBS погіршив прогнози зростання економіки єврозони на 2014-2015 роки, відзначивши слабкі показники динаміки ВВП регіону за другий квартал поточного року, а також невизначеність, пов’язану з можливими наслідками російських санкцій для європейської економіки.
Згідно з прогнозом банку, ВВП єврозони в 2014 році збільшиться на 0,9%, в 2015 році – на 1,4%. Раніше підйом оцінювався відповідно в 1% і 1,5%.
“Погіршення прогнозів для економіки єврозони відображає вплив слабших показників за другий квартал, а також невизначеність щодо наслідків ситуації в Росії і на Україні і санкцій для перспектив зростання економіки регіону”, – наголошується в огляді UBS.
Як повідомлялося, економіка 18 країн єврозони в другому кварталі 2014 пережила стагнацію – її обсяги не змінилися в порівнянні з попереднім кварталом. У січні-березні ВВП єврозони збільшився на 0,2%.
UBS знизив прогноз зростання економіки Німеччини на поточний рік до 1,5% з 1,9%, на наступний – до 1,8% з 2%. Також погіршені прогнози для ВВП Франції та Італії, в той час як для Іспанії та Ірландії очікування покращені. Згідно з прогнозом Єврокомісії, ВВП єврозони в 2014 році підвищиться на 1,2%, в 2015 році – на 1,7%.
UBS – найбільший швейцарський банк, що надає різні фінансові послуги по всьому світу. Місцезнаходження в Базелі і Цюріху. UBS є другим банком Європи як по капіталізації, так і по рентабельності. «UBS» – абревіатура банку-попередника (Union Bank of Switzerland), хоча після злиття з Swiss Bank Corporation назва банку перестала бути акронимом
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас