Кабмін вирішив підвищити податок на покупку валюти в 4 рази і обмежити розрахунки готівкою - на рівні 15 "мінімалок" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вирішив підвищити податок на покупку валюти в 4 рази і обмежити розрахунки готівкою - на рівні 15 "мінімалок"

Валюта
32835
Кабінет міністрів України пропонує підвищити збір до Пенсійного фонду з купівлі готівкової і безготівкової іноземної валюти з 0,5% до 2%.
Відповідні поправки до закону про збір на обов’язкове державне пенсійне забезпечення передбачені урядовим законопроектом №5079, зареєстрованим в парламенті 15 вересня.
“Пропонується продовжити дію військового збору до 1 січня 2016 року і підвищити до 2% ставку збору на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі інвалюти”, – вказується в пояснювальній записці до законопроекту, текст якого розміщений на веб-сайті парламенту.
Крім того, законопроектом пропонується внести поправки в Цивільний кодекс, обмеживши розрахунки готівкою рівнем в 15 мінімальних зарплат.
“Установити граничні суми розрахунків готівкою … між фізичними особами та підприємствами (підприємцями) протягом одного дня в розмірі п’ятнадцяти розмірів мінімальної зарплати”, – наголошується в документі.
Аналогічні обмеження встановлені для розрахунків готівкою підприємств між собою і фізосіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному засвідченню.
Як повідомлялося, НБУ з 1 вересня 2013 обмежив готівкові операції сумою 150 тис. грн.
Згідно з державним бюджетом на 2014 рік мінімальна зарплата встановлена на рівні 1218 грн на місяць.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас