Терористи в Донбасі мають вже ядерні снаряди потужністю до двох кілотонн - Міноборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Терористи в Донбасі мають вже ядерні снаряди потужністю до двох кілотонн - Міноборони

Світ
3808
Терористи і війська РФ на сході України використовують російські міномети 2С4 “Тюльпан”, які мають в боєкомплекті ядерні снаряди. Про це повідомив радник міністра оборони України Олександр Данилюк.
“Щодо російських погроз застосувати тактичну ядерну зброю: 240-мм самохідні міномети 2С4 “Тюльпан” артилерії Резерву Верховного Головнокомандувача ЗС РФ, які вже прийняті і застосовуються російськими військами на території України, крім активно-реактивних і фугасних мін, мають в боекомплекті ядерні снаряди потужністю до двох кілотонн, а також нейтронні снаряди “Смола” і “Фата”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.
Нагадаємо, раніше голова Міноборони Валерій Гелетей повідомив, що Росія погрожувала Україні застосувати тактичну ядерну зброю. Він зазначив, що в даній ситуації Україна буде сподіватися на допомогу озброєнням від країн-членів НАТО, зокрема від США і Великобританії. У разі відсутності такої допомоги, за словами Гелетея, Україна буде змушена повернутися до розробки власної ядерної зброї.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас