Сигарети в Південній Кореї стануть дорожче на 80% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сигарети в Південній Кореї стануть дорожче на 80%

Світ
246
Влада Південної Кореї має намір збільшити ціни на сигарети на 80% з метою зниження числа курців, пише The Sydney Morning Herald.
В країні один з найвищих рівнів курців в світі і найбільший серед держав, що входять в Організацію економічного співробітництва і розвитку. В даний час в країні курить близько 44% чоловіків.
Середня вартість пачки сигарет в Південній Кореї може вирости з нинішніх 2500 південнокорейських вон ($ 2,62) до 4500 вон з 1 січня наступного року в разі затвердження парламентом пропозицій міністерства охорони здоров’я.
Крім того, влада має намір заборонити рекламу тютюнових виробів в магазинах роздрібної торгівлі, а також додати на пачки картинки, що демонструють хвороби, що виникають під час куріння.
МОЗ вважає, що куріння є найсильнішою загрозою для здоров’я нації. Міністерство очікує скорочення споживання тютюну на 34% і збільшення податкових надходжень на 2,8 трлн вон на рік. При цьому опозиція виступила з критикою цієї пропозиції, заявивши, що вона пов’язане з підвищенням податків для людей з невисокими доходами.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас