З Шотландії можуть піти 2 найбільших банки Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З Шотландії можуть піти 2 найбільших банки Великобританії

Фондовий ринок
330
Два найбільших банки Великобританії, доля яких належить уряду, заявили, що вони переїдуть в Лондон, в разі, якщо Шотландія проголосує за незалежність, через кілька годин після того, як опитування показали невелику перевагу тих, хто хоче зберегти багатовіковий союз із Британією.
Політична еліта Британії почала робити політичні заяви щодо того, яке майбутнє чекає Шотландію, якщо вона проголосує за незалежність на референдумі 18 вересня, після того, як опубліковані в вихідні дані опитувань вперше цього року показали невелику перевагу, хто підтримує незалежність.
Лідери трьох основних політичних партій Великобританії швидко приїхали в регіон, де пообіцяли, що якщо Шотландія відмовиться від незалежності, то отримає більше автономії.
Частково націоналізовані банки Lloyds і RBS заявили, що вони перебазуються в Лондон, якщо шотландці вирішать порушити 307-річний союз з Британією.
Lloyds, 25% якого належить Британському уряду, і який управляє Bank of Scotland, заявив, що його план на випадок нештатної ситуації має такий пункт, як відкриття організації в Англії. RBS заявив, що виникне необхідність «поміняти адресу холдингової компанії.”
Марк Карні, голова Bank of England, також підняв питання про валюту в незалежній Шотландії, заявивши, що країні потрібні величезні запаси фунтів, якщо вона вирішить користуватися цією валютою без угоди з Великобританією.
Це може поставити під загрозу обіцянки Алекса Селмонда, лідера Шотландської національної партії, який хоче використовувати фунт стерлінгів і Банк Англії разом з рештою Великобританії, проте основні політичні партії Британії виступають проти такого розкладу.
Прихильники єдності відчули невелике полегшення, коли дані опитувань, опубліковані в середу, показали, що 53% шотландців проголосують проти незалежності, і 47% голосуватимуть за незалежність – дані, які залишаються незмінними з 28 серпня.
Дані опитування не включали 10% виборців, які заявили, що до цього часу не визначилися.
Ще кілька тижнів тому кампанія проти незалежності Шотландії мала значну перевагу, згідно з різними опитуваннями. На фінансових ринках відчувається нервозність у зв’язку з перспективами відділення Шотландії, яка, ймовірно, забере з собою більшу частину нафтових і газових запасів з Північному морі, що підніме питання про баланс політичних сил у Великобританії та її подальшому членстві в Євросоюзі.
В четвер відзначається річниця референдуму 1997 року, коли шотландці проголосували за створення автономного уряду на чолі з Селмонд, який очолює рух за незалежність.
Його кампанія, тим не менш, зазнала поразки, коли впливове шотландське видання The Scotsman в четвер заявило, що вирішило підтримати решту Великобританії.
“Краще, якщо ми будемо разом. Інтереси Шотландії полягають не в тому, щоб відокремитися, а в тому, щоб продовжити союз і використовувати його сильні сторони, щоб продовжувати домагатися успіху,” – заявило видання.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас