Фірташ відмовився повертати державні титанові рудники з оренди - почалася судова тяганина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ відмовився повертати державні титанові рудники з оренди - почалася судова тяганина

Фондовий ринок
1767
Group DF Дмитра Фірташа заявив, що підконтрольне йому підприємство “Кримський титан” продовжує залишатися орендарем майнових комплексів титанових комбінатів в Іршанську та Вільногірську.
Про це сьогодні заявила прес-служба групи.
Компанія не отримувала і не підписувала документів про передачу підприємств державі, тому вони залишаються в оренді у “Кримського титану”, йдеться в повідомленні.
Крім того, компанія Фірташа звернулася до Окружного адміністративного суду Києва, який 4 вересня заборонив Фонду держмайна та іншим органам влади здійснювати передачу або повернення орендованих майнових комплексів державі.
Це рішення було прийнято за скаргою “Кримського титану” на наказ Фонду держмайна, які змінили порядок проведення інвентаризації Іршанського і Вільногірського комбінатів шляхом переносу термінів її проведення на більш ранні.
Таким чином, комбінати залишаться в оренді, поки у цій справі не буде ухвалено рішення по суті.
Нагадаємо, що ГЗК в Іршанську та Вільногірську є постачальниками титанового сировини для “Сумихімпрому”, “Кримського титану” і Запорізького титано-магнієвого комбінату. Останні 10 років вони перебували в оренді у “Кримського титану”, але 5 вересня уряд заявив про те, що їх повернуто в управління держави і передано держпідприємству “Об’єднана гірничо-хімічна компанія”.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас