США і ЄС планують заборонити своїм компаніям інвестувати в нафтовидобування в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США і ЄС планують заборонити своїм компаніям інвестувати в нафтовидобування в Росії

Енергетика
321
Сполучені Штати і Євросоюз планують розширити санкції проти енергетичного сектора Росії і заборонити своїм компаніям інвестувати в російську нафтову галузь у зв’язку з кризою в Україні, повідомляють західні ЗМІ з посиланнями на заяви американських офіційних осіб.
Як зазначають джерела, санкції можуть вплинути на такі нафтові гіганти, як Exxon Mobil, BP Plc, які давно співпрацюють з Росією, і стосуватися нафторозвідки в Арктиці, глибоководного буріння.
Санкції, введені США та ЄС стосовно російського нафтового сектора в липні 2014 року, стосувалися лише поставок “технологій і послуг для нетрадиційних нафтових родовищ”, роз’яснили джерела.
Разом з тим, як вважають спостерігачі, набуття чинності підготовленого пакета санкцій може бути відкладено, вони можуть бути скасовані, якщо Росія, як заявляють на Заході, “дотримуватиметься режиму припинення вогню в Україні”.
Американські експерти вважають, що санкції проти Росії будуть дієвими тільки в тому випадку, якщо США і ЄС будуть “тісно співпрацювати” в цій області.
Колишній радник екс-президента США Джорджа Буша Роберт МакНеллі заявив журналістам: “Обидві сторони (США та ЄС – ІФ) повинні бути впевнені, що інші держави не відступають від своїх позицій і не постачають ті технології та послуги, які підлягають санкціям”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас