Нова гегемонія Apple: її платіжна система Apple Pay охопить 83% платежів в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова гегемонія Apple: її платіжна система Apple Pay охопить 83% платежів в США

Фондовий ринок
765
Компанія Apple виходить на ринок платежів. Користувачі нових iPhone отримають можливість оплачувати покупки в магазинах прямо зі своїх пристроїв, підносячи їх до спеціальних бездротових терміналів. Головний виконавчий директор компанії Тім Кук заявив, що Apple створила абсолютно новий процес платежів.
Найбільші американські банки висловлювали побоювання, що Apple, а також Google і Facebook створюють реальну загрозу для їхнього бізнесу. У лютому головний виконавчий директор JPMorgan Джеймі Даймон заявив, що технологічні компанії починають їсти з їхніх тарілок. Але на презентації в Кремнієвій долині Apple розвіяла побоювання банкірів.
У сервісі Apple Pay будуть брати участь найбільші банки, включаючи Citigroup, Bank of America, Wells Fargo, Capital One, JPMorgan Chase і Barclays, а також платіжні системи Visa, MasterCard і American Express. Загалом новий сервіс Apple oхопить 83% всіх платежів в США. Дж.Даймон, ознайомившись з ним, заявив, що від цього всі виграють.
Правда, серед захоплених відгуків трапляються і скептичні коментарі. Аналітики відзначають, що технологію ближнього безконтактного зв’язку, на якій заснована нова система Apple, вже використовувала компанія Google, але вона в США не стала популярною. Також невідомо, чи захочуть рітейлери користуватися Apple Pay – найбільші торговельні мережі створюють власні платіжні системи.
Apple оголосила про партнерство з Macy’s і McDonalds, але найбільші рітейлери мовчать. На думку деяких експертів, вони не захочуть користуватися Apple Pay, бо вона стимулює більш активне використання кредитних карт, а це означає зростання витрат продавців.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас