В кабінеті голови Енергоатому відбувся обшук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В кабінеті голови Енергоатому відбувся обшук

Казна та Політика
1115
Обшуки пов’язані з розслідуванням справ стосовно зловживань службовим становищем співробітників Енергоатому.
Вчора, 9 вересня, близько 9:15 в офісі НАЕК Енергоатом співробітники Генпрокуратури та головного управління боротьби з організованою злочинністю провели обшуки в приміщеннях компанії, в тому числі в кабінеті президента Юрія Недашковського.
Як повідомляє прес-служба компанії, обшуки пов’язані з розслідуванням справ стосовно зловживань своїм службовим становищем співробітниками Енергоатому в плині 2012-2014 років.
Прес-служба Енергоатома наводить цитати з рішення Печерського райсуду, в якому йдеться, що “співробітники НАЕК з метою незаконного збагачення, за попередньою змовою із службовими особами ТОВ Кабельтехпостач, ПрАТ Вніс центр, ПАТ Південенергобуд, Тета Груп, ТОВ Андромеда-Х, ПКП Промторг , ТОВ Холдингова компанія Центрпроект, Глобалтехнотрейд, Бау-Проф, і ДП Всеукраїнської громадської організації онкоінвалідів Фаворит-Плюс, забезпечили визнання переможцями процедур закупівель товарів, робіт і послуг за держкошти на суму більше 318 млн грн зазначених суб’єктів підприємницької діяльності, конкурсні пропозиції яких не відповідали вимогам законодавства і не були економічно вигідними для підприємства “.
“Обшук почався з кабінету президента, хоча правоохоронців попередили, що в його кабінеті документів, які цікавили відповідно до постанови суду, немає. Також слідчому було надано лист на адресу ГПУ від 20 серпня, в якому компанія повідомляла про фактичне виконання постанови про допуск на ознайомлення з цими документами”, – зазначає Енергоатом.
Обшук проводився під відеозапис, за його результатами було знайдено і вилучено презентаційні матеріали ВАТ Харківський науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут Енергопроект.
В ході обшуку був відкритий сейф у кабінеті Недашковського, який виявився порожній, а також оглянуті особисті речі голови компанії.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас