Apple планує купити соціальну мережу Path — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple планує купити соціальну мережу Path

Фондовий ринок
315
Компанія Apple веде переговори про купівлю соціальної мережі Path.
Як пише видання Pando Daily, переговори про угоду знаходяться в завершальній стадії, і компанії можуть підписати угоду найближчим часом. Одним з непрямих підтверджень операції може служити присутність засновника Path Дейва Морина на презентації нових продуктів Apple, що відбулася напередодні.
Як повідомило анонімне джерело, соцмережа Path буде інтегрована в систему Apple, проте поки невідомо, чи залишиться вона окремим продуктом або зіллється з сервісами Apple повністю. Автор публікації в Pando Daily не пише про те, що Apple планує об’єднати соцмережу зі своїм сервісом доставки повідомлень.
Сума угоди не розголошується, так само як і модель, за якою буде розраховуватися вартість придбання соціальної мережі. Представники сторін поки ніяк не прокоментували повідомлення про можливу операцію.
Загальне число користувачів Path становить близько 25 мільйонів людей, основна маса яких проживає в Південно-Східній Азії. У січні цього року компанія залучила близько 400 мільйонів доларів під час раунду зі збору інвестицій, хоча в Path розраховували отримати півмільярда доларів.
Придбання Path таким гігантом як Apple може значно виправити становище соціальної мережі, яка так і не змогла набрати великої популярності. У той же час ця угода може принести користь і Apple, оскільки попередні спроби компанії вийти на даний ринок закінчилися невдачею. Соціальна мережа Ping так і не набрала достатньої кількості користувачів. Не поліпшило ситуацію і придбання мережі Color, спрямованої на обмін фотографіями.
Варто зазначити, що раніше компанія Google відмовилася від просування своєї мережі Google+ як окремого продукту, натомість позиціонуючи його як додаток до інших своїх сервісів.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас