Гучна крадіжка персональних даних клієнтів Home Depot може поставити історичний рекорд - в роздрібному секторі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гучна крадіжка персональних даних клієнтів Home Depot може поставити історичний рекорд - в роздрібному секторі

Кримінал
325
Home Depot Inc., найбільша в США мережа магазинів товарів для дому, підтвердила факт хакерської атаки, в результаті якої зловмисники могли отримати доступ до персональних даних клієнтів рітейлера.
Як пише The New York Times, йдеться про найбільше викрадення персональних даних в роздрібному секторі.
За попередніми даними, хакери внесли шкідливі програми в комп’ютерні системи магазинів в США і Канаді ще в квітні, але помічені вони були лише у вересні. Програми не давали доступу до даних мексиканських магазинів і відомостями про клієнтів інтернет-магазину Home Depot.
Home Depot поки не уточнила кількість постраждалих магазинів і користувачів. Всього в США розташованої 1 тис. 977 торгових точок компанії, в Канаді – 180.
Між тим, за словами поінформованого джерела, в руки зловмисників могли потрапити номери кредитних карт понад 60 млн осіб. Найбільшою хакерської атакою в сфері роздрібної торгівлі на сьогоднішній день визнано порушення цілісності систем Target в 2013 році, від якого постраждало 40 млн власників банківських карт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас