Чотири українські банки позбавили права виплачувати зарплату бюджетникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чотири українські банки позбавили права виплачувати зарплату бюджетникам

Казна та Політика
4766
Мінфін виключив з переліку уповноважених банків для виплати зарплат співробітникам державних бюджетних установ чотири фінустанови. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на міністерство.
Згідно з даними відомства, відповідне рішення про припинення виконання функцій уповноваженого банку «Золоті ворота», «Актив-Банку», «Терра Банку», банку «Морський» прийнято 4 вересня на засіданні конкурсної комісії.
При цьому на сьогоднішній день переможцями конкурсу з визначення уповноважених банків, через які мають здійснювати виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, є 72 комерційних банка.
Нагадаємо, що в грудні минулого року Мінфін оприлюднив проект наказу, що змінює порядок конкурсного відбору банків для виплати зарплати бюджетникам. Згідно з новим порядком, до участі в конкурсі допускаються банки, що належать державі не менш ніж на 75%, і статутний капітал яких становить не менше 10 млрд грн. У березні Мінфін за результатами конкурсу з визначення уповноважених банків для виплати зарплат працівникам бюджетних установ вибрало 80 банків, діючих на території України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас