МВФ, США, Канада, Японія та ЄС готові фінансувати виключно потреби "Нафтогазу України" у валюті - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ, США, Канада, Японія та ЄС готові фінансувати виключно потреби "Нафтогазу України" у валюті - ЗМІ

Кредит&Депозит
2208
МВФ, інші міжнародні організації і ряд зарубіжних урядів (США, Канада, Японія, ЄС) фактично готові фінансувати виключно потреби НАК “Нафтогазу України” в іноземній валюті – для того, щоб НАК справно міг здійснювати платежі. Так що щодо “плану Маршалла для України” поки йдуть, мабуть, тільки пустопорожні розмови.
Про це, як пише у статті в ZN.UA Андрій Блінов, свідчить аналіз уточненого тексту Меморандуму про економічну і фінансову політику України і МВФ і технічного меморандуму, а також доповіді з аналізу стану української економіки від експертів фонду, які брали участь у роботі місії МВФ в червні-липні.
Згідно розрахункової таблиці надходження зовнішнього кредитування, загальна сума таких позик в 2014 році становить $ 6,826 млрд. При цьому НАКу для розрахунків за газ і планового погашення єврооблігацій у вересні, про розрахунками експертів місії МВФ, необхідно $ 6,935 млрд.
Наскільки відомо ZN.UA, ці розрахунки проводилися на основі “компромісною” ціни газу близько $ 334 за тисячу кубометрів ($ 385 в піковий період осінньо-зимового споживання і близько $ 320 – в інший час). При цьому орієнтовна ціна словацького реверсу, як вже відомо, буде не менше $ 360.
Масштабна емісія продовжиться. На кінець року НБУ повинен буде викупити у уряду з метою рекапіталізації НАК 104,4 млрд грн (на початок вересня було викуплено близько 42 млрд).
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас