Standard & Poor's віднесло банківський сектор України до групи "10" - з найбільшими ризиками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Standard & Poor's віднесло банківський сектор України до групи "10" - з найбільшими ризиками

Кредит&Депозит
1045
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s відносить банківський сектор України до групи “10” (присвоюється країнам з найбільшими ризиками за шкалою від 1 до 10) за рівнем галузевих і країнових ризиків. Про це йдеться в звіті агентства.
“Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s відносить банківський сектор України (ССС/Стабільний/С; рейтинг за національною шкалою: uaВВ +) до групи 10 за рівнем галузевих і країнових ризиків (Banking Industry Country Risk Assessment – BICRA). Крім України, до групи 10 відносяться Білорусь, Греція, Єгипет і Ямайка”, – йдеться в звіті.
Standard & Poor’s повідомляє, що тенденція розвитку економічного ризику для України оцінюється як “стабільна”. Оцінка економічного ризику “10”, яка присвоюється країнам з найбільшими ризиками, вже відображає дуже слабке економічне середовище і високий геополітичний ризик. “Ми очікуємо, що кредитний ризик в економіці залишиться “надзвичайно високим”, оскільки прогнозуємо погіршення якості активів і, як наслідок, збільшення витрат на формування резервів за кредитами в найближчі два роки”, – повідомляється в звіті Standard & Poor’s.
Оцінка тенденції розвитку галузевого ризику як “стабільної” відображає очікування рейтингового агентства того, що в найближчі два роки банківський сектор України як і раніше буде характеризуватися низькою якістю регулювання і нагляду, низькими показниками прибутку, скоригованого з урахуванням ризиків, і несприятливими умовами фондування і ліквідності.
Нагадаємо, в 2013 р. Standard & Poor’s також поміщав український банківський сектор в 10 групу ризику.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас