Нове слово в безпеці: Barclays вводить сканери для ідентифікації користувачів за венозним малюнком пальців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нове слово в безпеці: Barclays вводить сканери для ідентифікації користувачів за венозним малюнком пальців

Світ
573
Barclays Plc стане першим з британських банків, який використовуватиме сканери для ідентифікації користувачів за венозним малюнком пальців, пише газета Financial Times.
Біометричні пристрої сканування венозного малюнка пальців буде запропоновано корпоративним клієнтам за певну плату з наступного року. Це забезпечить клієнтам доступ до рахунків онлайн і дасть їм змогу проводити платежі без введення додаткових пін-кодів або паролів, що повинно прискорити процес, зазначають в Barclays.
Такий крок британського банку є прагненням фінкомпаній вдосконалити свої технології протидії крадіжкам ідентифікаційних даних та іншим кібер-злочинам, пише FT.
Технологія сканування венозного малюнка вважається надійнішою та безпечнішою порівняно з технологією розпізнавання за відбитками пальців, оскільки цей малюнок складніше скопіювати.
“Ми не відчуваємо достатнього комфорту з технологією відбитків пальців в корпоративній сфері, де клієнти проводять операції з сумами в десятки мільйонів фунтів стерлінгів”, – зазначає представник Barclays Ашок Васвані.
Біометричні пристрої сканування венозного малюнка популярні в Японії, а також використовуються банками в Туреччині, Росії та Польщі, пише FT.
Зі слів А.Васвані, аналогічну технологію буде представлено для роздрібних клієнтів, які працюють на смартфонах або iPad.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас