Компанія Жеваго Calexco завершила викуп 30% суднобудівної NorYards у норвезької Bergen Group — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Жеваго Calexco завершила викуп 30% суднобудівної NorYards у норвезької Bergen Group

Фондовий ринок
306
Компанія Calexco S.a.r.l. (Люксембург), пов’язана з українським бізнесменом Костянтином Жеваго, закрила операцію з викупу 30% в суднобудівної компанії NorYards AS у норвезької Bergen Group ASA.
Згідно з повідомленням норвезької компанії в п’ятницю, викуп пройшов за оголошеними 18 серпня умовами, відповідно до яких ціна 30%-го пакета акцій, що залишався у власності Bergen Group, була визначена в $ 4 млн.
Норвезька компанія нагадує, що NorYards створена на базі суднобудівних заводів групи NorYards BMV і NorYards Fosen.
Як повідомлялося, Bergen Group і Calexco в липні 2013 року підписали угоду про заснування нової акціонерної компанії, що створюється на базі суднобудівних активів Bergen Group. Спочатку передбачалося, що Calexco отримає 51% за $ 18,22 млн з можливістю викупу частки, що залишилася по опціонним угодам.
Однак в березня 2014 року сторони повідомили про нові умови угоди. Згідно з ними, частка Calexco у спільній компанії збільшилася до 70%, проте вартість цієї частки знизилася до $ 13,18 млн. Відповідно до нових домовленостей, Bergen Group після закриття угоди повинна була внести в статутний капітал СП для його подальшого розвитку NOK15 млн (30 ) замість раніше передбачених NOK25 млн, Calexco – NOK35 млн (70) замість NOK25 млн.
Calexco також зобов’язалася забезпечити залучення NOK100 млн в оборотний капітал NorYards на фінансування будівництва корпусів суден.
Bergen Group створена в 2002 році в результаті злиття більше 20 компаній. Основні напрямки спеціалізації – офшорні, сервісні послуги, суднобудування.
К.Жеваго – народний депутат (позафракційний). Володіє низкою активів в Україні і за кордоном у банківській сфері, фармацевтиці, автомобіле- та суднобудуванні, в гірничо-металургійному комплексі та ін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас