Зростання промвиробництва в Німеччині стало максимальним за декілька років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання промвиробництва в Німеччині стало максимальним за декілька років

Світ
133
Обсяг промислового виробництва в Німеччині в липні 2014 р. збільшився на 1,9% порівняно з попереднім місяцем – це максимальні темпи зростання з березня 2012 року, свідчать дані Федерального статистичного управління країни (Destatis).
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували підвищення показника на 0,4%.
Підйом промвиробництва щодо липня 2013 р. склав 2,5% при прогнозували збільшення на 0,6%.
Згідно з переглянутими даними, в червні промвиробництво в ФРН зросло на 0,4% щодо попереднього місяця і знизилося на 0,4% в річному вираженні. Раніше повідомлялося про підвищення першого показника на 0,3% і зменшенні другого на 0,5%.
Підйом німецької економіки, яка скоротилася на 0,2% у другому кварталі 2014 року, є ключовим для відновлення економічного зростання в єврозоні, яке застопорилося на тлі геополітичної напруженості, пов’язаної з конфліктами в Україні та Близькому Сході.
“Незважаючи на істотну невизначеність, промисловий сектор Німеччини залишається в хорошому стані, – відзначає економіст BNP Paribas з європейських ринків в Лондоні Евелін Херрманн. – З урахуванням високих замовлень на продукцію німецьких промпідприємств ризики стали нижче”.
Обсяг замовлень промислових підприємств Німеччини в липні підскочив на 4,6% порівняно з попереднім місяцем, що стало максимальним підвищенням з червня 2013 року.
Випуск капітальних товарів у ФРН в липні підвищився на 5%, проміжних товарів – на 0,8%, обсяги будівництва зросли на 1,7%.
Між тим, вироблення електроенергії скоротилося на 3,7%.
Згідно із червневим прогнозом Бундесбанку, ВВП Німеччини цього року виросте на 1,9%, в ​​2015 році – на 2%. Європейський центральний банк оцінює економічне піднесення в ФРН відповідно в 1% і 1,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас