РФ заборонила ввезення кондитерських виробів з України - через "невідповідність вимог, що пред'являються до маркування продукції" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ заборонила ввезення кондитерських виробів з України - через "невідповідність вимог, що пред'являються до маркування продукції"

Аграрний ринок
672
Росія заборонила з 5 вересня 2014 р. ввезення кондитерських виробів з України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Федеральної служби з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд).
“З метою забезпечення прав споживачів Росспоживнагляд призупиняє з 05.09.2014 ввезення на територію Російської Федерації кондитерських виробів виробництва України”, – наголошується в повідомленні.
Підставою для цього послужила проведена Росспоживнаглядом перевірка продукції українських компаній “Конті” і “АВК”.
“При здійсненні державного нагляду за обігом харчової продукції при дослідженні продукції при дослідженні кондитерських виробів, вироблених АТ “ВО “Конті” і компанією “АВК” (Україна), виявив порушення вимог законодавства в галузі захисту прав споживачів – невідповідність вимог, що пред’являються до маркування продукції”, – наголошується в повідомленні.
Як підкреслює Росспоживнагляд, всі лабораторні дослідження проводились випробувальними лабораторними центрами, акредитованими в російській та міжнародній системі акредитації.
“Конті” належить нинішньому лідеру Партії регіонів, нардепу Борису Колесникову. “АВК” – підприємцям Володимиру Авраменко і Валерію Кравцю. Центральний офіс знаходиться в Києві, виробництво – в Донецьку, Луганську та Дніпропетровську.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас