Ноу-хау: МАФам у Києві запропонують переїхати в приміщення на цокольних поверхах київських будинків - КГГА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ноу-хау: МАФам у Києві запропонують переїхати в приміщення на цокольних поверхах київських будинків - КГГА

Казна та Політика
963
Столична влада в якості альтернативи має намір запропонувати власникам малих архітектурних форм (МАФ) розмістити торгівлю в приміщеннях на цокольних поверхах багатоквартирних будинків, повідомив заступник директора департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, начальник Служби міськкадастру Андрій Вавриш.
“Якщо потрібно зберегти робоче місце, для цього не обов’язково триматися за конкретний МАФ, а можна зробити як на Заході – розміщувати торгівлю в приміщеннях цокольних поверхів будинків”, – сказав він.
При цьому А.Вавриш зазначив, що вартість оренди таких приміщень на рівні 300-500 грн за 1 кв. м є вельми вигідною для орендарів.
“Можна взяти кредит, відремонтувати приміщення, сплачувати ануїтет”, – додав він.
Крім того, на думку А.Вавриша, власникам МАФів для розміщення бізнесу простіше орендувати на цокольному поверсі квартиру, яка після закінчення п’яти років перейде в їх власність.
“Ми за дорученням Київського міського голови радикальним чином спрощуємо переведення приміщення з житлового в нежитлове, цей проект проходить регуляторну процедуру для розгляду Київрадою, бо накопичилося понад 700 таких проектів відповідних розпоряджень, але процедура є такою, що її пересічний громадянин пройти не може”, – повідомив А.Вавриш.
При цьому він підкреслив, що всі рішення по розміщенню торговельних об’єктів в приміщеннях на цокольних поверхах багатоповерхових будинків Києва мають прийматися після узгодження з мешканцями і балансоутримувачами.
Як повідомлялося, 22 квітня поточного року А.Вавриш повідомив, що Київська міськдержадміністарція тимчасово призупинила прийом документів на відповідність намірів замовника щодо місця розміщення тимчасових споруд і на оформлення паспортів прив’язки МАФів у столиці і створила робочу групу з врегулювання проблемних питань їх розміщення.
Раніше, в кінці березня, А.Вавриш заявив, що Комплексна схема розміщення тимчасових споруд у Києві передбачає скорочення кількості близько 15 тис. розміщених МАФів приблизно в 2,3 рази – до 6,5 тис. од.
У липні мер Києва Віталій Кличко заявив про необхідність систематизувати роботу МАФів у столиці, а всі розміщені з порушенням правил об’єкти торгівлі – демонтувати.
За словами В.Кличка, на 8 червня 2014 року в Києві налічувалося близько 20 тис. незаконно встановлених МАФов, які блокують входи і виходи станцій Київського метрополітену, що несе загрозу безпеці, обмежує вільне пересування громадян.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас