Яценюк: завдяки реверсу з Європи Україні вдасться замістити 60% газу, який закуповувався у РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: завдяки реверсу з Європи Україні вдасться замістити 60% газу, який закуповувався у РФ

Енергетика
416
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що завдяки реверсу з Європи Україна зможе замістити 60% газу, який раніше купувала у Росії. Про це Яценюк заявив в ході засідання уряду.
За словами Яценюка, Україна має намір отримувати близько 10 млрд куб. м газу зі Словаччини та 5 млрд куб. м – з Польщі та Угорщини.
Прем’єр додав, що Україна готова купувати газ на спотовому ринку. “Володимир Володимирович, знижки залиште собі, вони є в тих магазинах, де ніхто не купує”, – звернувся Яценюк до Президента Росії Володимира Путіна.
Нагадаємо, 2 вересня словацький газовий оператор компанія Eustream перейшла від тестових поставок газу в Україну на повноцінні комерційні. Зокрема, в місті Вельке Капушани (Словаччина) 2 вересня відбулася церемонія відкриття газопроводу “Вояні-Ужгород”, який забезпечить реверсні поставки газу в Україну.
16 серпня 2014 р. Словаччина почала тестову прокачку по газопроводу Вояни-Ужгород. Добове надходження газу складало 2 млн куб. м. З 2 вересня обсяг поставок повинен збільшитися до 27 млн ​​куб. м газу на добу.
2 вересня Яценюк заявив, що завдяки реверсу зі Словаччини Україна замістить 40% газу, що раніше закуповується у РФ.
З 16 червня 2014 Росія припинила поставки газу Україні через борги. Росія наполягає на ціні за газ для України в розмірі 485 тис. дол за тис. куб. м і готова надати знижку 100 доларів.
Влада України стверджує, що закуповує газ по реверсу нижче 385 дол. за 1 тис. куб. м.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас