Тарифи на тепло в Україні покривають собівартість його виробництва тільки на 92% - поскаржилося Нацкомуслуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на тепло в Україні покривають собівартість його виробництва тільки на 92% - поскаржилося Нацкомуслуг

Казна та Політика
405
Тарифи підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) на тепло і гарячу воду на сьогодні покривають собівартість виробництва тільки на 92%, заявив глава Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері комунальних послуг (Нацкомуслуг), Сергій Дунайло.
“Тарифи затверджувалися станом на 1 липня 2014 року. Між тим з того часу зросла ціна електроенергії, зріс середній рівень заробітної плати. Зараз вони покривають тільки 92% собівартості виробництва тепла. Згідно із законодавством, регулятор зобов’язаний переглядати тарифи при зміні більш ніж на 5% . Ми готувалися до перегляду, але минулого тижня президент скасував Нацкомуслуг. На створення нової комісії піде не менше трьох місяців, і як підприємствам починати опалювальний сезон з такими тарифами – не відомо”, – сказав він на зустрічі з керівниками ТКЕ у вівторок в Києві.
С.Дунайло уточнив, що загальна різниця між собівартістю виробництва теплової енергії та тарифною оплатою до кінця року по Україні складе 1,6 млрд грн.
Глава Нацкомуслуг підкреслив, що при збереженні ситуації проходження опалювального сезону буде під загрозою.
На думку присутніх на зустрічі керівників підприємств ТКЕ, одним з можливих рішень може стати нарахування різниці в тарифах з подальшою оплатою з місцевого або державного бюджету, як це відбувалося раніше.
Як повідомлялося, Нацкомпослуг підвищила тарифи на тепло з 1 липня 2014 року в середньому по країні на 40%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас