Путін схвалив створення надважких і дорогих ракет - мінімальна ціна 410 млрд руб. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін схвалив створення надважких і дорогих ракет - мінімальна ціна 410 млрд руб.

Світ
2762
Президент Володимир Путін попередньо схвалив початок робіт по створенню надважкої космічної ракети-носія, заявив віце-прем’єр Дмитро Рогозін за підсумками наради про проблеми космічної галузі та будівництва нового космодрому «Восточный» в Амурській області.
«Сьогодні вперше на рівні президента прозвучали плани Роскосмоса про початок робіт по надважкій ракеті, – заявив Рогозін, – до цього були лише попередні розмови» (цитата по «Інтерфаксу»). За словами Рогозіна, мова йде про створення абсолютно нової ракети вантажопідйомністю 120-150 т.
Як повідомляється в проекті Федеральної космічної програми на 2016-2025 рр., наявному в «Інтерфаксу», загальна вартість створення ракети зажадає від бюджету 200 млрд руб., створення для неї стартового комплексу на космодромі «Восточный» – ще 151,6 млрд руб. і киснево-водневого розгінного блоку – ще 60,5 млрд руб. Таким чином, загальні витрати на створення ракети і стартового комплексу оцінюються в 410 млрд руб.
Важка ракета з подібними характеристиками створюється і NASA, при цьому заявляється, що вона необхідна для польоту на Марс. За словами людини, близької до Роскосмосу, без планованих пілотованих польотів у дальній космос створення такої ракети не потрібне, тому невідомо, чи знайдуть в підсумку кошти для цієї дорогої програми.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас