Рибний бумеранг: через введені Росією санкцій проти Заходу зупинився один з найбільших рибокомбінатів РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рибний бумеранг: через введені Росією санкцій проти Заходу зупинився один з найбільших рибокомбінатів РФ

Аграрний ринок
4329
Одне з найбільших у Росії підприємств Мурманський рибокомбінат зупинився через відсутність сировини, викликану забороною на ввезення продовольства з країн Заходу.
“Робота повністю припинена, оскільки постачання живої риби з норвезьких суден зупинені через санкції. Ми вже зверталися з листами до голови уряду Росії, однак відповіді не отримали. Якщо проблема вирішена не буде, нам доведеться подати позов до уряду РФ”, – заявив керівник заводу Михайло Зуб.
Підприємство може приймати тільки живу рибу, однак такий промисел в Росії практично не ведеться (на всю країну є тільки два живорибних судна). Раніше риба купувалася на норвезьких аукціонах, але з 7 серпня Росія заборонила ввезення західної живої риби.
“Ми побоюємося, що тепер переробка піде у Білорусію. Крім того, норвезькі компанії не постраждають від санкцій, так як контролюють 70% рибного бізнесу альтернативного напрямку – Чилі”, – сказав Зуб.
Нагадаємо, що Росія з 7 серпня ввела заборону на поставки яловичини, свинини, сирів, птиці, молока, риби та іншої продукції з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Цей захід прийнято в зв’язку з санкціями, введеними проти РФ через події в Україні.
20 серпня цей список був дещо скорочений. Зокрема, з нього вилучили мальків риби і БАДи.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас