Швейцарський ВВП показав нульову зміну в II кварталі всупереч прогнозам росту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський ВВП показав нульову зміну в II кварталі всупереч прогнозам росту

Світ
57
ВВП Швейцарії не змінився в другому кварталі 2014 року в порівнянні з попередніми трьома місяцями, свідчать оприлюднені у вівторок дані міністерства економіки країни. Показник був найслабшим за останні два роки.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому очікували збереження темпів поквартального зростання на рівні 0,5%, що спостерігалося в I кварталі.
У річному вираженні підйом швейцарської економіки сповільнився в квітні-червні до 0,6% з переглянутих 2,1% у січні-березні. Консенсус-прогноз становив 1,6%.
Внутрішнє споживання в Швейцарії не в змозі компенсувати ослаблення експорту, пов’язане, в першу чергу, зі стагнацією економіки в єврозоні і гальмуванням зростання в ряді інших країн.
“Світова економіка розвивається не так, як ми очікували, – заявив економіст Zuercher Kantonalbank Давид Мармет. – Ми очікуємо збереження слабкості в 2015 році. Відновлення прийде, але буде не таким сильним, як ми вважали”.
Швейцарський ЦБ в даний час прогнозує зростання ВВП країни на 2% в 2014 році. Однак зважаючи на погіршення економічної обстановки цей прогноз може бути переглянутий.
Глава ЦБ Швейцарії Томас Йордан заявив, що в даний час ключове завдання – зберегти обмеження, що стримують зростання франка до євро, оскільки в умовах високої геополітичної напруженості швейцарська валюта знову користується популярністю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас