"Конкорд Капітал" і акціонер "Люксоптики" придбали 80% мережі клінік "Добробут" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Конкорд Капітал" і акціонер "Люксоптики" придбали 80% мережі клінік "Добробут"

Фондовий ринок
559
Група інвесторів у складі інвестиційної компанії “Конкорд Капітал” і акціонера української національної мережі оптик “Люксоптика” Олега Калашникова придбала 80% мережі клінік “Добробут” (усі Київ).
Про це агентству “Інтерфакс-Україна” повідомив керуючий директор, глава департаменту інвестиційного банкінгу “Конкорд Капіталу” Роман Іванюк.
“Група інвесторів у складі “Конкорд Капіталу” і О.Калашникова закрила операцію з придбання 80% акцій “Добробуту”, – сказав він.
За словами Р.Іванюка, операційне управління компанією від особи нових акціонерів здійснюватиме нова команда топ-менеджменту.
“В команду управлінців також увійде велика частина попереднього менеджменту компанії, яка змогла забезпечити становлення і безперервне зростання компанії в попередні роки”, – уточнив Р.Іванюк.
Коментуючи плани розвитку мережі клінік “Добробут”, Р.Іванюк зазначив, що стратегія її розвитку на даному етапі знаходиться на затвердженні акціонерів, “але вона буде мати на увазі багаторазовий ріст компанії, розгалужену мережу клінік, будівництво сучасного багатофункціонального медичного центру”.
“У найближчі місяць-два стратегія розвитку компанії буде затверджена і представлена ​​додатково”, – сказав він.
“Ми вважаємо, що інвестиції в медичний сектор на даному етапі – це вірне рішення. Побудова в Україні великої і сильної компанії дасть можливість населенню отримувати якісну медичну допомогу без необхідності виїзду за кордон, а власники такої компанії зможуть капіталізувати свої вкладення в даний проект”, – додав керуючий директор “Конкорд Капіталу”.
За оцінками ЗМІ, вартість “Добробуту” в даний час може становити $ 16-18 млн.
Як повідомлялося, в липні “Конкорд Капітал” заявив про наміри в другій половині 2014 року – на початку 2015 року сформувати фонд прямих інвестицій для України цільовим обсягом $ 200-300 млн. Серед розглянутих галузей для інвестицій – медицина і фармацевтика, харчова промисловість, медіа та відпочинок, ритейл, IT.
В вересні 2013 року корпорація “Українська бізнес група” (UBG, Київ) повідомила про намір залучити інвесторів в капітал ПрАТ “Медичний центр “Добробут”, що входить в корпорацію і розвиває мережу однойменних приватних медцентрів в Україні. На той час основним претендентом на покупку мережі МЦ “Добробут” виступала інвестиційно-консалтингова група EastOne, що об’єднує активи Віктора Пінчука.
МЦ “Добробут” створений в 2001 році. Філії та центри компанії розташовані в Києві та Донецьку. Раніше в мережу входив також медцентр в Ялті (АРК).
Чистий прибуток ПрАТ “Медичний центр “Добробут” за перше півріччя 2013 зріс в 16 разів у порівнянні з аналогічним торішнім періодом – до 5,908 млн грн. Чистий дохід від реалізації – на 2,8%, до 57,263 млн грн.
За підсумками 2012 року ПрАТ “Медичний центр “Добробут” збільшило чистий прибуток в три рази порівняно з 2012 роком – до 2,242 млн грн. Чистий дохід ПрАТ в 2012 році виріс на 35,8% – до 119,105 млн грн.
Власником 100% акцій ПрАТ, згідно з даними НКЦПФР, з 2009 року є ТОВ “Хелстур” (Київ).
Статутний капітал ПрАТ “Медичний центр “Добробут” на кінець першого півріччя 2013 р. становив 6 млн грн.
Корпорація UBG – фінансово-промисловий холдинг, що поєднує ряд активів в страхуванні, фінансах, медицині, будівництві та ін.
Власником корпорації є Руслан Демчак, який залишається власником 20% акцій “Добробуту”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас