Фонд гарантування вкладів активно шукає інвестора для виведення з ринку Терра Банку - 3 способи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування вкладів активно шукає інвестора для виведення з ринку Терра Банку - 3 способи

Кредит&Депозит
2078
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) шукає потенційних інвесторів для виведення з ринку неплатоспроможного Терра Банку (Київ), повідомляється на веб-сайті Фонду.
Згідно з повідомленням, Фонд пропонує потенційним інвесторам три способи виведення банку з ринку – відчуження всіх або частини активів і зобов’язань банку на користь приймаючого банку; створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань банку; продаж банку в цілому.
Фонд буде приймати документи від потенційних інвесторів до 12 вересня 2014 року.
Сума коштів фізичних осіб, яка може бути відшкодована Фондом, на 21 серпня по даним звітності склала 1,424 млрд грн.
Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 22 серпня по 22 листопада ввів тимчасову адміністрацію в Терра Банк.
Терра Банк (раніше Інвест-Кредит Банк) заснований в 1996 році. ПрАТ “Українська стратегічна група” на 1 липня 2014 р. володіла 99,6387% статутного капіталу банку.
Кінцевим беніфіціарним власником банку є Сергій Клименко, який пов’язаний з групою, що включає близько 50 підприємств у різних галузях. Серед іншого, він є бенефіціаром кредитної спілки “Володар”, учасником факторингової компанії ТОВВВС-Факторинг” та фінансової компанії “Толока”. Крім того, пов’язаною з ним є компанія з торгівлі цінними паперами “Агентство корпоративних інвестицій”.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2014 року по розміру загальних активів Терра Банк займав 42-е місце (4,397 млрд грн) серед 173 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас