Порошенко літає за кордон власним коштом - Держуправління справами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко літає за кордон власним коштом - Держуправління справами

Казна та Політика
1848
Після втечі Віктора Януковича в Держуправлінні справами розформували його автопарк, економлять також на перельотах нинішнього президента. Про це розповів глава ДУС Сергій Березенко.
За його словами, зараз ключовим завданням його структури є початок економії державних грошей.
Березенко розповів, що в 2004 році при президенті Леоніді Кучмі бюджет ДУС становив близько $100 мільйонів, а в 2012-му перевалив за позначку в $180 мільйонів.
Зараз нова влада збирається урізати ці витрати до $75 мільйонів.
Березенко розповів, що при Януковичі чиновники передавали в оренду свої власні машини, “тобто за державний рахунок оплачували буквально все: експлуатацію, оплату водіїв, ремонт”.
“І ось зараз, коли Янукович утік, зник і його ескорт. Всього було 26 автомобілів – 10 так і не було виявлено, а щодо 16 машин були розірвані договори”, – розповів глава ДУС.
“Та ж історія з літаками, вертольотами”, – додав він.
Березенко розповів, що цього року його структура закупила авіаперельотів на 6,9 мільйона гривень, “а в часи Януковича (в 2011 році) витрачали 41 мільйон”.
“Щодо перельотів – залишилася реальна можливість полетіти ще кудись максимум п’ять разів.
Мається на увазі бортом № 1 – тобто за кордон. Але навіть цим Порошенко користувався тільки один раз – літав до Брюсселя, підписував Угоду про асоціацію”, – розповів Березенко.
За його словами, на внутрішніх рейсах президент літає власним коштом.
“Крім того, Порошенко обідає і вечеряє в Адміністрації президента, бо він закінчує свій робочий день о 2-3 години ночі, на застілля часу просто немає. На державній дачі теж не живе”, – розповів глава ДУС.
Він повідомив, що в автопарку ДУС є шість раритетних машин і 352 прості автомобілі, які зараз планують скоротити на 60%.
“До речі, велику кількість машин – 53 автомобілі – ми відправимо на потреби армії. Перші пішли вже у військову розвідку”, – розповів Березенко.
За його словами, ДУС зараз проводить інвентаризацію всього свого майна, і за її підсумками буде думати, які свої активи потрібно буде продати, а які залишити.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас