Путін здивований, що визнання Криму частиною РФ "вирішуватиметься довго, нудно" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін здивований, що визнання Криму частиною РФ "вирішуватиметься довго, нудно"

Світ
3388
Президент РФ Володимир Путін прогнозує, що процес міжнародного визнання Криму як суб’єкта Російської Федерації буде затяжним.
“Проблема, пов’язана з визнанням, думаю, що це буде вирішуватися довго, нудно. Для мене це дивно, тому що дійсно те, що сталося з Сербією, з Косово, – це говорить про те, що коли є політична воля і бажання, то дуже легко визнаються ті рішення, які сталися в Косово або сталися в Криму”, – сказав В.Путін на молодіжному форумі “Селигер”.
Президент РФ нагадав, що Косово оголосило про свою самостійність в результаті ухвалення рішення парламентом, без проведення референдуму. “А в Криму що сталося? Що ви зробили? Ви прийняли рішення парламентом про незалежність, а потім на базі проведеного референдуму прийняли рішення про приєднання до Росії”, – зауважив В.Путін, звертаючись до учасника форуму з Криму.
За його словами, це набагато більш демократичний спосіб визначення своєї долі. “А хто може відмовити народу в праві на самовизначення? І коли я зі своїми західними колегами на цей рахунок дискутую, відповіді на це немає”, – сказав В.Путін
У ситуації з Кримом Росія вчинила відповідно до міжнародного права і Статуту ООН, де прямо записано про право на самовизначення, а також на підставі волі народу, додав глава держави.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас