Німецькі політики: необхідно посилити санкції проти Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі політики: необхідно посилити санкції проти Росії

Світ
567
Західні країни мають рішуче відповісти на поведінку Росії в українській кризі, вважає голова комітету закордонних справ Бундестагу, однопартієць канцлерки Меркель по Християнсько-демократичному союзу Норберт Реттген. “Зараз ми маємо ситуацію, за якої вже точно Росія зі своїми силами, танками та солдатами вийшла за свої кордони і присутня в Україні”, – цитує його слова у п’ятницю, 29 серпня, інформагенція Reuters.
Реттген вважає, що відповіддю на це мають стати нові санкції ЄС, про які йтиметься у суботу на екстреному саміті ЄС у Брюсселі. “Нерішучість буде сприйнята президентом Росії Путіним лише як слабкість європейців, які заохочують його до продовження своїх дій”, – додав Реттген.
Ефективність санкцій
Аналогічної думки дотримується і віце-президент Європарламенту, німецький Вільний демократ Александр Граф Ламбсдорфф. В ефірі баварської радіостанції RBB він закликав до розширення європейських штрафних заходів і на енергетичний сектор Росії. Крім того, політик вважає, що відповідь Заходу має бути рішучішою, ніж у період кримської кризи.
Водночас, уповноважений німецького уряду у зв’язках з Росією Ґернот Ерлер закликає не переоцінювати вплив санкцій на політичні розрахунки Кремля. Ерлер хоча й вважає посилення санкцій “необхідним” заходом, все ж сумнівається у тому, що це змусить Росію зупинитися. Єдиним шляхом розв’язання кризи на Сході України Ерлер вважає налагодження переговорного процесу, повідомляє dpa.
Нагадаємо, що раніше канцлерка ФРН Анґела Меркель у розмові з Бараком Обамою поінформувала президента США про наміри лідерів країн ЄС вже у суботу на екстреній зустрічі у Брюсселі визначитися із запровадженням додаткових санкцій проти Росії. “Ми прагнемо дипломатичного вирішення і не відступимося від цього, але ми маємо визнати, що останніми днями справи погіршилися і ускладнилися”, – сказала Меркель.
Дмитро Каневський
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас