Відсутність російського газу поки істотно не вплинула на аграріїв - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відсутність російського газу поки істотно не вплинула на аграріїв - експерт

Аграрний ринок
247
Надзвичайний стан в українській енергетиці поки не має критичних наслідків для вітчизняних гравців сільськогосподарського бізнесу. Однак, восени деякі з аграріїв можуть зазнати збитків через відсутність російського блакитного палива. Про це під час прес-конференції зазначив віце-президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Віктор Шеремета.
“Скорочення поставок газу на сьогодні істотно не вплинуло на роботу аграріїв, тому що надходження українського газу дозволяють поки працювати, зокрема такій великій компанії, як “Нібулон”, яка приймає від фермерів більшу частину продукції і проводить сушку (кукурудзи, соняшнику та сої – ред.)”, – розповів він.
Шеремета зазначив, що ліміти газу зараз значно складніше отримати дрібним господарствам, і додав, що на сьогодні ці ліміти палива “поставлені їм не в повному обсязі”.
Разом з тим він зазначив, що проблеми через дефіцит газу можуть виникнути у деяких аграріїв вже восени.
“Але з приходом холодів, якщо хтось затягне зі збором врожаю до пізніх термінів, то це суттєво вплине (на стан бізнесу – ред.) і навіть можуть бути великі втрати. Йдеться про сушіння кукурудзи, соняшнику та сої”, – уточнив В.Шеремета.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас