Morgan Stanley знизив рейтинг акцій російських компаній до рівня "нижче ринку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley знизив рейтинг акцій російських компаній до рівня "нижче ринку"

Фондовий ринок
753
Morgan Stanley знизив рейтинг акцій російських компаній з “нейтрального” ​​рівня до “нижче ринку”, повідомляється в огляді інвесткомпанії.
Як відзначається в огляді, зниження рейтингу для акцій РФ пояснюється новими ризиками ескалації української кризи та можливістю нових санкцій.
“Ми відзначаємо зростаючий ризик у короткостроковій перспективі подальших санкцій проти Росії, зокрема, з боку США, а також ризик відповідних дій Росії”, – йдеться в огляді.
Розширення списку санкцій і перенесення санкцій на нові сектори економіки РФ будуть мати негативні наслідки з точки зору фінансування, перспектив росту і дивідендних очікувань щодо задіяних компаній, відзначає Morgan Stanley.
У разі реалізації найгіршого сценарію, який передбачає максимальні санкції, значна частина російського фондового ринку може стати закритою (uninvestable) для багатьох інвесторів. Перед інвесторами постане ризик великих списань вартості російських активів в їх портфелях. Незалежно від того, чи є та чи інша російська компанія суб’єктом санкцій, постане питання обгрунтованості знаходжень тієї чи іншої компанії в індексах, в тому числі MSCI. Для багатьох зарубіжних інвесторів спрацює сценарій game over роботи на російському ринку, вважає Morgan Stanley.
Нагадаємо, вчора російські ринки різко впали на тлі подій в Україні. Курс долара впав, а євро пробив психологічно важливу позначку в 48 руб. після того, як прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зажадав скликати термінове засідання Ради Безпеки ООН і заморозити всі російські активи у зв’язку з ситуацією в Україні.
Після заяв прем’єр-міністра України падіння ринку і ослаблення рубля посилилися. До 12.10 мск курс долара злетів на 27 коп. до 36,45 руб., а євро – на 40 коп. до 48,15 руб.
Індекс РТС впав на 2,86% до 1224 пунктів, ММВБ просів на 2% до 1418 пунктів. До 14.14 мск, після заяв Порошенко, індекс РТС прискорив падіння до 3,36% (1218 пунктів), а ММВБ – до 2,14% (1417 пунктів). Курс долара злетів на 42 коп. до 36,59 руб., євро – на 51 коп. до 48,26 руб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас